Najaars- en winter tights en shorts bij Run2Day Onmisbaar in je kledingkast

Scroll this

Met een fijne hardloopoutfit geniet je nóg meer van je run. Hardloopkleding is gemaakt van speciale materialen die warmte en transpiratie zo reguleren dat jij comfortabel en lekker kunt blijven rennen. Regen of kou is geen excuus om een training over te slaan: Run2Day heeft voor elk weertype de perfecte hardloopkleding. Wij Nederlandse hardlopers trekken zich meestal niets aan van regen, die hoort er nu eenmaal bij. Maar combineer je die nattigheid met wind, dan is dat soms wel een belemmering. Logisch, want wind heeft een sterke invloed op je temperatuurbeleving. De kleding die je draagt tijdens het hardlopen heeft wel degelijk invloed op je prestatie én je totale hardloopgevoel. Je lichaamswarmte moet je natuurlijk ook kwijt tijdens je run, dus ga voor ademende materialen en technieken.

Hardlooptights en shorts zijn een basis kledingstuk als hardloper! Veel hardlopers hebben een running short, zo’n kort broekje met flapperende splitjes, ontdekt. Vroeger werd ie nog als ‘voetbalbroek’ bestempeld, nu is het veruit de meest verkochte korte hardloopbroek voor zowel dames als heren! Steeds meer hardlopers ervaren dat het veel comfortabeler is om in een short te lopen. Naast de ‘gewone’ shorts is er de ‘2-in-1 short’: een short met daaronder een dunne korte tight die als binnenbroek dient. Het voordeel van de ‘2-in-1 short’ is dat je benen niet langs elkaar schuren tijdens het lopen. Vooral bij warm vochtig weer kan dit schuren vervelend zijn. Met een ‘2-in-1’ short zijn schuurplekken dus verleden tijd.

De hardlooptight is een onmisbaar item in van je runninggear. Waar zouden we zijn zonder hardlooptights. Zeker in de herfst en winter, als korte broeken niet meer kunnen. Hardlooptights zijn gemaakt van lichte, synthetische materialen zoals Polyester en Lycra. Deze materialen zorgen ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd zodat het kan verdampen buiten je kleding. Zo blijf je droog en koel je niet af. Coolmax en Dri-Fit (termen van bekende merken) zijn speciale materialen die goed ademen en transpiratie snel afvoeren. Kleding met katoen als belangrijkste vezel zijn minder geschikt om in hard te lopen. Katoen houdt veel vocht vast waardoor de kans groot is dat je snel afkoelt. Bovendien gaat natte kleding op je huid plakken en dat voelt niet prettig. Vergeet dus die heerlijke joggingsbroek. Trek die lekker na je run aan als je onder de douche vandaan komt, op de bank ploft en Netflix aanzet.

Met mooi weer is het makkelijk om de juiste hardloopoutfit te vinden. Een splitshort of korte tight met daarboven een top of shirt en je bent ‘ready to go’! Als het écht kouder wordt, kun je kiezen voor een gevoerde hardlooptight of hardlooptight met wind- en waterdichte elementen op de bovenbenen.

In de herfst en winter is het belangrijk dat vooral je romp goed aangekleed is. Je benen kunnen over het algemeen wat langer zonder bescherming hun werk doen tijdens het hardlopen. Maar daalt het kwik onder de 10 graden dan zijn het vooral de bovenbenen en knieën die het te verduren krijgen. Een hardlooptight die gevoerd is zorgt ervoor dat je niet binnen hoeft te blijven. Daarnaast zijn er ook tights die tegen weersinvloeden als regen, kou en wind de perfecte bescherming bieden. De bovenbenen worden dan beschermd met wind- en waterdichte elementen zodat jij geen enkel excuus meer hebt om niet te gaan hardlopen!


Rohnisch

Flattering AOP Tights dames

€59,95

Rohnisch Flattering AOP Tights

Rohnisch

Thermo Tights dames

€79,95

Rohnisch Thermo Tights dames


ASICS

Lite-Show Tight heren

€64,95

ASICS Lite-Show Tight heren

ASICS

2in1 Short 7inch heren

€49,95

ASICS 2in1 Short 7inch heren

Nike

Tech tight

€64,95

Nike Tech tight

Nike

Epic Lux Flash dames

€64,95

Nike Epic Lux Flash dames


New Balance

Tenacity Woven Track Pant heren

€59,95

New Balance Tenacity Woven Track Pant heren

New Balance

HEAT TIGHT dames

€94,95

New Balance HEAT TIGHT dames

Laat je sportkleding niet in de wasmand liggen. Het transpiratievocht kan de kleding aantasten, waardoor de stof beschadigt of dun en minder elastisch wordt. Ook kunnen er vieze luchtjes in je kleding gaan zitten die er niet meer uit gaan. Laat je hardloopkleding nooit weken, dan kunnen de kleuren doorlopen of flets worden. Het is niet altijd nodig je hardloopkleding te wassen. Vaak is het spoelprogramma van je wasmachine voldoende. Is je hardloopkleding toch toe aan een wasbeurt? De meeste hardloopkleding kun je op 30 graden in de wasmachine wassen met een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Check voor de zekerheid eerst het wasvoorschrift. Stop je hardloopkleding nooit in de droger. De elastische materialen zijn hier niet tegen bestand en je kleding zal daardoor snel zijn vorm verliezen. Hang je hardloopkleding te drogen in een goed geventileerde ruimte.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is verplicht

*