Kipchoge - Maurten
Kipchoge - Berlin

'S Werelds eerste energiegel

Vorig jaar startten we de samenwerking met het Zweedse sportvoeding merk Maurten. Destijds introduceerden we de drinkmix 160 en 320 die door vele topatleten wordt gebruikt en voor een uniek hoge inname van koolhydraten zorgt. Vlak voor de marathon van Berlijn introduceerde Maurten zijn 1e gel, de GEL 100. Een unieke gel, omdat het geen mix is van fructose en water zoals alle andere gels. Maar een gel gebaseerd op de unieke hydrogel technologie, gevuld met een mix van glucose en fructose die een opname van 100 gram koolhydraten per uur mogelijk maakt.

Kipchoge
Maurten Gel 100

Direct tijdens de marathon van Berlijn werd de GEL 100 aan een heuse testcase onderworpen. Eliud Kipchoge besloot namelijk zijn voedingsplan helemaal rondom Maurten’s gel en drinkmixen op de bouwen in een poging het wereldrecord te breken. Door een gebalanceerde combinatie van de drinkmixen en gels kreeg Eliud Kipchoge meer dan 100 gram koolhydraten per uur binnen. Het maximale wat een mens per uur kan omzetten naar energie. We durven te stellen dat het uitgekiende Maurten voedingsplan er mede voor heeft gezorgd dat Eliud Kipchoge in Berlijn het wereldrecord verpulverde naar een tijd van 2.01,39.

 

Uniek is de hydrogel. Een soort kapsel dat zorgt voor een soepel transport van de koolhydraten door de maag naar de

darm. Pas in de darmen wordt het water, zout en koolhydraten opgenomen. Hierdoor levert de GEL 100 snel en effectief de energie voor verbeterde uithoudingsprestaties. Dankzij de hydrogel technologie kun je genoeg energie krijgen, zonder de race te riskeren.
Hij smaakt niet erg zoet zoals je van de meeste gels gewend bent. Je hoeft het ook niet met water door te spoelen. De GEL 100 bestaat uit 6 natuurlijke producten, bevat geen kleurstoffen, conserveermiddel of toegevoegde smaken en wordt geleverd in porties van 40 gram, waarvan 25 gram koolhydraten is.

Hoeveelheid energie
In het verleden hebben studies aangetoond dat ons lichaam tot 90 gram koolhydraten per uur kan

opnemen. Recente wetenschap heeft echter aangetoond dat de glucose- en fructose-verhouding van 0,8:1 een nog grotere opname mogelijk maakt – tot 100 gram per uur. De GEL 100 is ontwikkeld door deze optimale verhouding te gebruiken en veel energie in te pakken. Eén GEL 100 bevat 25 gram koolhydraten. Je kunt dus tot vier GEL 100 per uur gebruiken voor de maximale opname.
Zelf geven wij de voorkeur om per 6-7 kilometer 1 GEL 100 te nemen. Mede omdat niet iedere loper gewend is om een grote hoeveelheid gels te nemen tijdens het lopen zonder daar problemen met de maag mee te krijgen. Concentreer je op wat jij aan energie nodig hebt – niet wat je lichaam theoretisch aan kunt.