I MOVE Dam tot Damloop De lopers

Scroll this

1. RACE. 8 ATLETEN. 8 VERHALEN. 1 DOEL.

Op 23 september klinkt het startschot van het grootste hardloopevenement in Nederland, de Dam tot Damloop. Iedereen heeft een reden om te hardlopen. Voor de een betekent dit haar eerste 10 EM, voor de ander zijn eerste 5 EM. Chris is verslaafd geraakt aan hardlopen en inspireert middels Instagram anderen om te gaan hardlopen. Lotte is altijd op zoek naar een PR en motiveert collega’s op haar werk om te gaan bewegen. Robert vindt het belangrijk dat mensen lopen voor het goede doel. Wil jij weten waarom Team Familie met heel de familie sport en wat Odette zo fijn aan hardlopen vindt?

#IMOVEME

We houden van bewegen. Niet alleen zelf bewegen, maar ook anderen in beweging krijgen. Beweging zit in ons bloed en is een manier om te ontstressen en je vrij te voelen. De Dam tot Damloop staat voor “bewegen”. Van de kidsrun, de wandel editie, 5EM tot de 10EM wedstrijd en businessrun. Ongeacht het niveau zijn wij één team met een gemeenschappelijke deler: liefde voor sport!
Als Dam tot Damloop 2018 team willen we iedereen inspireren, motiveren en adviseren om op 23 september zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.

Even voorstellen:

Lotte Hendriks

Is werkzaam bij de ABN AMRO. Naast het leiden van een groot team van collega’s vindt Lotte het belangrijk dat haar collega’s in beweging komen. Dit komt de sfeer op de werkvloer ten goede en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.
Voor de Damloop heeft Lotte één doel: “Voor mezelf een goede wedstrijd lopen en proberen richting de magische 60 minuten grens te gaan. Mijn PR is nu 63 minuten en een beetje. Dus met een goede voorbereiding moet dit lukken”.

Chris Berendse

Woont in Utrecht en representeert de ASICS Frontrunner community. Nieuwe uitdagingen aangaan en mijn eigen grenzen verleggen zit in mijn DNA. Dat vind ik zelf een van de mooiste dingen van hardlopen: door te streven naar een hoger doel en het nog meer te willen jezelf weten te verbeteren, keer op keer. Er is niks mooiers dan een passie te hebben en deze te delen met een groep enthousiaste en fanatieke mensen. Door middel van Instagram probeer ik mijn volgers te inspireren en motiveren meer te bewegen. “De Dam tot Damloop is één van de mooiere lopen in Nederland. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat we redelijk voorin starten omdat het zo massaal is. Nu kun je de langzamere lopers die eerder gestart zijn stuk voor stuk oprollen en dat werkt motiverend.”

Team Familie

Als Team Familie hebben wij 35+ Obstacle Runs gedaan het afgelopen jaar. En het komende jaar zullen dit er zeker niet minder zijn! Sven (38) heeft de Iron Viking gelopen (42 km met 200+ obstakels) en zal hem dit jaar weer lopen. Michelle (36) heeft een liefde voor crossfit gevonden en loopt veel obstacle runs individueel en met het hele gezin, Kyano (7) en Bodhi (4) zijn verslaafd aan obstacle running en hebben geen enkele moeite met een parcours van 5 km! De Dam tot Damloop is voor ons ook het ideale evenement waar wij met het gehele gezin aan de start kunnen verschijnen. “Met elkaar sporten, uitdagingen aangaan én zo anderen proberen te motiveren, daar krijgen wij een enorme kick van”.

Odette Borstlab

Is werkzaam bij KLM. “Als Brandmanager Events binnen KLM vind ik de Dam tot Damloop één van de belangrijkste evenementen in het jaar. Met veel collega’s lopen wij ieder jaar met veel enthousiasme mee met de busninessrun. Dit zorgt voor een goede band tussen de collega’s en uiteraard komt dit de fitheid van de werknemers ten goede”.
Voor de Damloop heeft Odette één doel: “Genieten van de super mooie en gezellige route van de Dam tot Damloop”.

Robert Lathouwers

Als tweevoudig Olympisch atleet op de 800m vertegenwoordigt Robert de ASICS Frontrunner community, met maar één doel: zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.
“We lopen op straat en trails, fietsen in de bossen en zwemmen in open water. We gaan naar de sportschool of doen yoga op het strand. We zijn beginners, marathonlopers, triatleten, sportinstructeurs, fitness lovers of trailrunners. Maar wat we allemaal gemeen hebben is de liefde voor sport!”
Als ASICS FrontRunner team willen we iedereen wereldwijd motiveren, doelen bereiken en inspireren om te leven met een gezonde geest in een gezond lichaam. “Ik vind het daarnaast belangrijk dat je ook voor een ander kunt lopen. De Dam tot Damloop is bij uitstek het evenement waar je voor een goed doel kunt lopen en zo een steentje kunt bijdragen aan dit goede doel. Zelf ben ik ambassadeur van de Stichting Right To Play, dat ervoor zorgt dat kinderen in ontwikkelingslanden kunnen sporten en spelen. Dus heb je geen startbewijs weten te bemachtigen, loop dan voor Right To Play of een ander mooi goed doel!”

Heb jij je unieke Damloop shirt al?

Dit jaar nu al te bestellen, zodat je de gehele zomer erin kunt trainen! Sta met zelfvertrouwen aan de start in je unieke Damloop shirt. Ga naar de Run2Day store in Amsterdam of bestel makkelijk via de Run2Day webshop. Laat deze zomer tijdens je trainingen al zien dat jij aan de gaafste loop van Nederland meedoet.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is verplicht

*