BEGINNEN VALT NIET MEE. DOORZETTEN WORDT BELOOND.

Scroll this

Marlien Poll (29) “Ik ben echt geen sporter. Toch loop ik nu al een aantal weken. Waarom ik ben begonnen weet ik eigenlijk niet. Ik was net bevallen en moest iets doen. Ik begon op de schoenen van een vriendin. De eerste keer was ik supertrots op mezelf. Het ging best goed. Toch zie ik er iedere keer weer tegenop. Maar als ik thuiskom ben ik zo opgelucht en blij. Dan ben ik trots, want ik heb dat rondje gelopen. Wow ik heb het gedaan, denk ik dan.Na een keer of vier kon ik ineens doorlopen. Vanaf dat moment ben ik de lat steeds hoger gaan leggen. Ik loop inmiddels 22 minuten achter elkaar. De wetenschap dat ik dat nu kan geeft me kracht. Ik wilde heel graag zo’n rondje kunnen rennen. Toen ik het kon was ik heel blij.

IK LOOP NIET OM IN DE ZOMER PLAT EN STRAK TE ZIJN

Ik heb niet de ambitie om met een evenement mee te doen. Als ik de 4 mijl van Zwolle als doel zou nemen zou ik mezelf druk opleggen. En ik heb met mijn bedrijf, de kinderen en het vrijwilligerswerk dat ik doe al heel veel te doen. Ik loop ook niet om in de zomer plat en strak te zijn, maar ik word er wel blij van dat mijn lichaam dit kan. Het geeft me een voldaan gevoel en rust. Ik geniet vooral van het moment voor mezelf. Als het lekker weer is vind ik het zalig om de zon op mijn huid te voelen. Dat kan ook als ik op een terras of in de tuin ga zitten, maar lopend voelt het net even anders.”


Blz17

Henk-Jan van Schuppen (27) “Een vriend haalde me over. We dronken een biertje en hij vertelde me dat hij een startbewijs had voor de tien kilometer 17 tijdens de Marathon van Rotterdam. “Heb je zin om een stukje te lopen?”, vroeg hij.
In mijn jeugd sportte ik veel en de laatste jaren doe ik aan krachttraining. Ik dacht niet zomaar tien kilometer te kunnen lopen. Toch heb ik me over laten halen. Met een paar schoenen die ik nog had ben ik begonnen op de loopband. Maar die schoenen waren niet om mee te lopen merkte ik. Ik heb goede hardloopschoenen gekocht en ben gaan trainen. Eerst drie kilometer, toen vijf en door naar acht. Het was hartstikke saai op die loopband. Ik dacht ook niet een hardloper te worden. Totdat ik de eerste keer naar buiten ging. Het was lekker weer en ik liep langs plekken waar ik anders nooit kwam. Dat is best gaaf, zo in het zonnetje door het park.

BEST GAAF, ZO IN HET ZONNETJE DOOR HET PARK

Rotterdam ging goed. Overal stonden mensen te juichen. Dat heb je niet in de sportschool. Ik denk dat ik de Singelloop hier in Utrecht ook wil doen. Hoewel ik er eerst geen klap aan vond, denk ik toch dat hardlopen een goede combinatie met krachttraining is. De conditie die ik ervan heb gekregen is zo slecht nog niet. Of ik een duursporter in wording ben weet ik niet. Eerst die tien kilometer in september maar eens doen. Misschien kan ik die wel sneller lopen dan Rotterdam. In ieder geval kan ik deze zomer lekker buiten trainen. Ik zie mijn stad met hele andere ogen en daar kan ik echt van genieten. Van alle soorten sport krijg je een goed gevoel, maar lopen is lekker buiten, daar krijg ik energie van.”


Blz18

Bart Sanders (36) “In maart ben ik begonnen met hardlopen. Mijn vrouw loopt al langer. Ik ben nooit zo van de lange afstand geweest. Op school was tien rondjes op een 400 meter baan niets voor mij. Ik vond het dan ook een grote uitdaging om onder de knie te krijgen.

In april lukte het me om een halfuur te lopen. Als je me daar in januari naar had gevraagd, was mijn antwoord waarschijnlijk geweest dat zoiets onmogelijk is. Ik merk dat ik door regelmatig hard te lopen beter functioneer. Tijdens mijn rondje denk ik na en geef dingen een plek. Wat ik bedenk tijdens het hardlopen, pas ik de volgende dag toe. Ik merk ook dat ik fitter en gezonder ben. Dat is waarom ik begon met lopen. Ik wilde een betere conditie en er mocht ook wel een paar kilo af. Het buikje wat ik begon te krijgen verdween niet met gezond eten en de fietstocht naar mijn werk.

STOER EN KNAP DAT IK DIT KAN

Inmiddels gaat ook het fietsen me beter af. Ik kom niet meer met een rood aangelopen hoofd aan. En ik ben drie en een halve kilo kwijt. Ik ben niet enorm ijdel en loop ook niet om tijdens de vakantie goed voor de dag te komen, maar het is wel fijn dat mijn kleding minder strak zit. Ik vind het vooral stoer en knap dat ik dit kan. Dat is leuk voor mezelf. En voor mijn vrouw. Ze glimt als ze ziet hoe enthousiast ik ben. Daarom beloonde ze me met een hardloopshirtje en broek. Onze hard- loopschoenen gaan mee op vakantie.”

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is verplicht

*